Gertrudes

Liveupdate

Kategori: Resor

Nu har jag äntligen fått internet igen. Har inte haft det de senaste dagarna ute i öknen. Inte så konstigt eftersom vi var MITT ute i ingenstans med bara massor av sanddynor och ett litet hotell/camp. Vi åkte med jeepen ut igenom sanden, det var sjukt bullrigt och ibland nästan läskigt eftersom man sladdade så mycket i sanden, det var ingen väg utan bara sand.

Första natten bodde vi på en "camp". Det var lite mer genuint och boendet var i tält. Det var nästan som små hyddor. Det fanns ju golv, sängar och ljus men inte så mycket mer, inte någon inredning etc, utan väldigt enkelt med varsin sovplats. Dessa tält var faktiskt sådana som man bor i om man är en riktig bedouin(man kallas så om man bor i öknen året om). Området där man bodde var ganska stort. Restaurangen, poolen och receptionen var 3 små egna området så gick man i sanden mellan ställerna. På andra campen var de mer som ett hotell. Man bodde i småhus. Det var alltså två helt olika boenden så det är svårt att jämföra dem. De de hade gemensamt var iaf upplägget på området, alltså restaurangen, poolen och husen för sig.
 
Under dagarna ute i öknen har jag ridit kamel, åkt fyrhjuling, kollat solned- och uppgång, solat lite, promenerat runt på sanddynorna och ätit väldigt gott. Att spendera några dagar ute i öknen när man är på ett resmål som har "tillgång" till öknen, är ett måste tycker jag, eller iaf ett tips! Jag är riktigt fascinerad av alla orörda sanddynor, de är så vackra(haha, låter som en 40+...)men på riktigt, att bara stå och titta på dem är så sjukt fint. Man ser liksom sand så lång ökat kan nå, inga hus, inga bilar, affärer osv.
 
Nu har vi åkt vidare till en by som heter Sur. Det är borta vid havet och har världens äldsta fiskehamn. Just nu ligger vi vid poolen och solar. Ikväll ska vi titta på megasköldpaddor, de kan bli upp till ca 1,5m. Imorn ska vi ligga vid poolen igen sedan vidare till Omans huvudstad i två nätter, Muscat. Sen ska vi hem igen till gråa, kalla Sverige........ Har iofs lite kul att se framemot där hemma! 
 
Lyckades lägga över några få bilder på datorn :)
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: